El İşi Örnek

KIZINI ÖLÜME HAZIRLAMAK İÇİN HER GÜN MEZARA GİDİP YATIYOR

KIZINI ÖLÜME HAZIRLAMAK İÇİN HER GÜN MEZARA GİDİP YATIYOR

Çin’de, hastane masraflarını karşılayamadığı için ölümcül hasta olan kızını ölüme alışsın diye mezara götüren babanın yürek burkan hikayesi.

Çin’in Sichuan bölgesinde çiftçilik yapan Zhang Liyong, maddi imkansızlıklar yüzünden kısa bir ömrü kalan ancak tedavi ettiremediği Akdeniz anemisi hastası kızı Zhang Ixinlei için bir mezar kazdı. Talihsiz adam tüm birikimlerini ciddi bir kan hastalığıyla dünyaya gelen 2 yaşındaki kızının tedavisi için harcadı ve başka çaresi kalmadı. Bu güne kadar tedavi için toplamda yaklaşık 76 bin TL harcadı. Zhang Liyong’un aylık kazancı 287 pound ancak giderek artan masrafların altından artık kalkamıyor.


Baba Liyong, birçok kişiden borç aldıklarını bu nedenle de artık kimsenin borç vermek istemediğini söyledi. Liyong çifti, talihsiz bebeklerine kan nakli sağlamak için ikinci bir çocuk sahibi olmaya karar verdiklerini ancak kan uysa da bu naklin gerçekleşmesini sağlayacak paralarının olmadığını açıkladı.


Masrafların altından kalkamadığı için kızını her gün mezara götürüyor. Liyong, “Sadece bu fikri bulabildim, onu buraya oynamaya getirdim. Huzur içinde yatacağı yer burası. Tek yapabileceğim şey ona her gün eşlik etmek olacak” dedi.


AKDENİZ ANEMİSİ (BETA TALASEMİ) TAŞIYICILIĞI VE HASTALIĞI
Beta talasemi anne ve babadan çocuklara kalıtsal olarak geçen, önlenebilir bir kan hastalığıdır. Türkiye’nin de içinde olduğu Akdeniz ülkelerinde önemli bir halk sağlığı sorunudur. Taşıyıcıların saptanması, genetik danışma ve doğum öncesi tanı konabilmesiyle engellenebilir bir hastalık olmasına rağmen, dünyada her yıl en az 365.000 talasemi hastası doğmakta ve tedavi görmektedir. Türkiye’de yaklaşık 1.300.000 talasemi taşıyıcısı ve 4.500 kadar talasemi hastası vardır.


Beta talasemi hastalığı ağır, tedavi düzgün sürdürülmezse yaşam süresini belirgin kısaltan ve yaşam kalitesini çok olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Hastalığın tedavisi zordur ve maliyeti çok yüksektir. Talasemili bir hastanın yıllık tedavi maliyeti 10.000 dolar civarındadır. Bu nedenle, hastalıklı bireylerin doğmasını engellemek çok önemlidir ve gerekli koruyucu önlemlerin alınması devlet tarafından da desteklenmektedir.

loading...
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

loading...