El İşi Örnek

Cilt Lekelerine 10 Mucize Çözüm

– Portakal kabuğu : Portakal kabuğunda bol miktarda C vitamini ve antioksidan vardır. Cildi canlandırır aynı zamanda lekeleri yok eder. Portakal kabuklarını kesip suya atın bu karışımı yüzünüze sürebilirsiniz.

– Papaya : Papayayı ezip ılık sütle karıştırın ve yüzünüzdeki lekelerin üstüne yavaş yavaş sürün ve biraz bekletip durulayın.

– Sarımsak : Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Sivilceli ya da lekeli yere sarımsağı sürün, sonuç olumlu olacaktır.

– Patates : Patateste bol miktarda bulunan nişasta lekeleri onarır. Göz altı morluklarına da iyi gelir.

– Üzüm çekirdeğinin özü : Üzümün çekirdeğinin özü dezenfektan niteliğindedir. Suyun içine damlatacağınız 2-3 damla özü damlatıp yüzünüze sürün.

– Limon suyu : Limon yağlı ciltler için bir tonik vazifesi de görür, aynı zamanda siyah noktaları da geçirir ve gözenekleri temizler.

– Aloe vera : Aloe veranın yaprağında bulunan jel, lekeleri onarır ve cildi yeniler. Yaprağını alıp lekeli yere sürün biraz bekledikten sonra yıkayın.

– Domates suyu : Domates C vitamini kaynağıdır ve güçlü bir antioksidandır. Kabuklarını soyup, püre yapın. Yüzünüze yavaş yavaş sürün, 10 dakika kadar bekletip durulayın.

– Salatalık : Salatalık lekeleri temizler ve cildi iyileştirir. C vitamini içerirken aynı zamanda antioksidan özelliğine sahiptir. Salatalığın kabuklarını lekeli yerlere sürebilirsiniz.

– Havuç veya havuç suyu : Havucu direkt olarak ya da havuç suyunu lekeli yere sürün. Biraz bekletip yıkayın.