El İşi Örnek

Her şeyi denedim bir türlü kilo veremedim diyen herkes dikkatli okusun! Hayatınız değişecek…

Her şeyi denedim bir türlü kilo veremedim diyen herkes dikkatli okusun! Hayatınız değişecek…

 

Her şeyi denedim bir türlü kilo veremedim diyen herkes dikkatli okusun! Hayatınız değişecek…

Kilo vermekzayıflamak özellikle yaz ayları yaklaştığında daha fazla sorun olmakta. Çünkü herkes yaza formda ve fit bir vücut ile girmek istemektedir. Bazı insanlar her yöntemi denemesine rağmen kilo vermekte zorlanır. Zayıflayamamanın sebeplerini bu makalede sizler için derledik.

İstenmeyen kiloların, nasıl alındığı konusunda çok sayıda nedenle karşılaşırız. İşte bunlardan bazıları;

  Hatalı Beslenme; Farkında olmadan alınan kilolar, sıra kilo vermeye gelince hiç de kolay olmaz. Beslenme alışkanlıkları aileden gelen mutfak kültürü ile başlar ve devam eder. Günümüz koşullarında ise sofra kültürü kavramı nerede ise ortadan kalkmış durumdadır. Okula ya da işe giderken ayaküstü mutfakta sözde kahvaltı diye atıştırılan ekmek arası 2 lokma peynir, ya da yolda alınan bir simit veya açma ile yapılan kahvaltı ile yetinmek. Öğle vakti yine ayaküstü tost, hamburger kola gibi atıştırmalıklarla g ünü geçiştirmek ne kadar sağlıklıdır diye düşünmek gerekir. Akşam yemeği ise en hafif yenilmesi gereken bir öğündür fakat atıştırmalıklarla geçiştirilen öğünlerin öcünü alırcasına yenilen 3 kap yemek, üzerine çay, kahve, meyve ve kuruyemişler bir günlük beslenme sonunda uyku vaktinin gelişi ile gün noktalanır. 

Egzersiz Yapmamak; Kilo verememenin bir diğer nedeni spor yapmamaktır. Spor yapmak denildiğinde ise ilk akla gelen bir spor salonuna üye olup, kapalı alanda aletler aracılığı ile yapılan egzersizler akla gelmektedir. Oysa açık alanda sabah ya da akşam saatlerinde yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, yüzmek ve benzeri aktiviteler ile temiz havada spor yapmak kilo vermenize çok daha fazla yararlı olup kilo vermenize destek sağlayacaktır. Ayrıca bölgesel zayıflamalarda (göbek, basen, bel, kol ve bacaklardaki fazlalıklar) o bölgeye ait özel egzersiz hareketleri yaparak da giderilmektedir.

Sıvı Tüketimi ve Su İçmek; Neden kilo veremiyorum? Diye sorduğunuzda, neden su içmediğiniz aklınıza gelmelidir. Her gün en az 2 litre su içilmesi gerektiği bilindiği halde nedense gün içinde 1 ya da iki bardak su içenlerin sayısı oldukça azdır.  Bol su tüketmek metabolizmanın çalışmasına destek olur, sindirim sistemini hızlandırır, toksinlerin atılmasında ve zayıflamanıza yardım eder, cilt güzelliği sağlar. Aslında yeterli su tüketmek insan sağlığında önemli rol oynar.

Uyku Problemleri; Okul çağı çocukları 12 saatten az uyumamalıdır. Yaş büyüdükçe uyku saati azalır. Yetişkin bir kişi için günde 8 saat uyku idealdir. İleri yaşlarda ise, 6 saatlik uyku da yeterli olmaktadır. Uyku sırasında salgılanan leptin hormonunun düşmesine bağlı olarak açlık hissinin önlenmesi, tokluk hissetme duygusu, kilo alınmasını engelleyen faktörlerdendir. Uyku problemi olanlar ise mutlaka ılık duş almalı ve televizyon bulunan ortamda uyumamalıdır.

Genetik olarak aileden gelen kilolar; Genlerinde kilo olan bebekler genelde kilolu doğar ve kilolu büyürler. Genlerden gelen kilolardan kurtulmak ise biraz daha zordur. Ancak ilerleyen teknoloji en çok da tıp alanında kullanılmakta ve doğum öncesi gen tetkiki ve tedavisi gibi çalışmalarla artık bu sorun da büyük ölçüde ortadan kalkmaya başlamıştır.

İlaçların Yan etkileri; Doğum kontrol hapları, bazı depresyon ilaçları, tansiyon ilaçları, diyabet ilaçları ve benzeri bazı ilaçlar kilo almayı tetikleyen yan etkileri olan ilaçlardır. Bu durumda olan kişiler ne kadar beslenmesine dikkat etseler de yine de kilo alırlar.

Alkol ve sigara gibi alışkanlıklar; Alkol iştah artırıcı özelliği ile kilo alınmasını hızlandırmaktadır. Sigara ise iştah kesen, keyif veren bir maddedir. Ancak uzun süre sigara içerek, sigara içmeyi bırakan kişilerde de hızla kilo alındığı tesit edilmiştir.

Stres ve gerginlik; Kilo almayı tetikleyen bir diğer konu ise, stres ve beraberinde neden olduğu gerginlik halidir. Sinirli ve gergin olan kişiler kendilerini yemeğe vererek farkında olmadan sürekli atıştırırlar ve hatta bu durumun onlara kilo aldırdığını dahi fark etmezler. Ne zaman kilolar belirgin hale gelir o zaman kilo aldıklarını anlarlar. Çözümü, strese neden olan konunun kökten çözümlenmesi ile mümkün olmaktadır. Bunun için de sorunun üzerine gidilmesi gerekmektedir. Hatta psikolojik destek alınması bile gerekebilir.

Yaş Faktörü; Kilo alma konusunda yaşın önemi büyüktür. 20-25 yaşlarına kadar ortalama her ay yaklaşık 300 gram kilo alındığı bilinmektedir. 40 yaşından sonra ise kilo almak daha da hızlanmaktadır. Özellikle bayanlarda menopoz döneminde östrojen azaldığından hızlı bir biçimde kilo alındığı gözlemlenmektedir. Kas egzersizi bu nedenle çok önemlidir. Protein tüketiminin artırılması kas gücünü artıracağından ileri yaşlarda hem kadın hem de erkekler için proteinli beslenme önerilir.

loading...
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

loading...