El İşi Örnek

TEMİZLİKTE PÜF NOKTALARI

Temizlikteki 14 püf noktayı sizler için terledik. Bu temizlik sırları ile çok kolayca her yeri temizleyebilirsiniz. Ev temizliğinde bu yöntemleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Kolay gelsin…

1- Tencere, çaydanlık ve tavalarınızı, marketten aldığınız poşete cif dökeren ovalayabilirsiniz.

2- Mutfak tezgahınızın köşelerindeki silikonlar siyaha dönmüş halde ise pamuğa domates dökün ve silikonların üstünde bekletin. Sabaha karartı düzelmelidir.

3- Bir kalıp beyaz sabunu rendeleyin ve sıcak suda eridin sonra 5 kiloluk bir bidona yerleştirin. Bununla mutfak dolaplarınızı, fırını, halılarınızı ve koltuklarınızı silebilirsiniz.

4- Duşakabininizdeki çesmeleri parlatıcıyla silerseniz, çeşmeleriniz çok daha uzun bir süre parlak dururlar.

5- Halınıza çay döküldü, direkt lekenin üzerine parlatıcı dökün ve silin. Çay lekesinden eser kalmayacaktır.

6- Bakırlarınızı ve metallerinizi ketçap ile ovalayabilirsiniz. Bu yöntem ile küflerden kurtulacaksınız ve eski parlaklığına kavuşabilirsiniz.

7- Bulaşık makinesinin tabletini 5 bardak sıcak suda eritin, içine biraz da parlatıcı ekleyin ve halılarınızı, koltuklarınızı güzelce temizleyin. Bu karışımı mutfak dolapları için de kullanabilirsiniz.

8- Şampuanı bir kova su ile karıştırın daha sonra bununla canlarınızı kurulamaya ihtiyaç duymadan silebilirsiniz. Ayrıca camsil ile yaptığınız aynı şekildeki karışımla da tozları rahat bir şekilde alabilirsiniz.

9- Evinizdeki eşyaların tozlarını alırken, vazelinli bez kullanabilirsiniz. Bu tozlanmayı önlemelidir.

10 -Pimapenlerinizi cif ve poşet ikilisiyle temizleyebilirsiniz. Pimapen benzeri plastiklerde de bu yöntemi denemenizde fayda var.

11- Beyaz çamaşırlarınızın daha da beyaz olmasını istiyorsanız, çamaşır makinenizi en yüksek ısıda beklemeye alın ve yıkama zamanı geldiğinde çamaşır suyu ile beyaz kalıp sabun ekleyin.

12- Perdeleri bulaşık makinesinden çıkan tabletle birlikte yıkarsanız beyazlığının da artacağı belirtiliyor.

13- Çıkmayan etiket, çıkartma gibi şeylerden kurtulmak için fon makinesiyle ısıtma yöntemini deneyebilirisiniz.

14- Elma sirkesi veya beyaz sirke temizlikte aklınıza gelen her yede kullanılabilir.Paylaşmayı unutmayın…