El İşi Örnek

Turşu Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

Turşu Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

Bulgur pilavı, kuru fasulye gibi yemeklerin yanında en çok aranan meze olarak turşu akla gelmektedir. Kışa hazırlık olarak yapılan ev turşuları, kış ayları boyunca salata niyetine tüketilmektedir. Üstelik turşu sadece lezzeti değil, şifa niyetiyle de tüketilmektedir.

Özellikle kış aylarında soğuk algınlığından koruyucu etkisiyle bilinmektedir. Biber, salatalık gibi birçok turşu çeşidi bulunmaktadır. Marketlerden alabileceğiniz turşular yerine evinizde kendi turşunuzu yapabilirsiniz. Böylece turşuyu istediğiniz gibi hazırlar hem daha sağlıklı hem de daha hijyenik turşular tüketebilirsiniz.

Turşu Hazırlamanın Püf Noktaları

Öncelikle turşu hazırlanacak günü iyi belirlemeniz gerekir. Sıcak yaz günlerinin yerine daha serin günlerde, örneğin, Ekim aylarında turşu hazırlayabilirsiniz. Sıcak günlerde hazırladığınız turşular olgunlaşmadan bozulma riski taşımaktadır çünkü turşu, serin havalarda olgunlaşarak tüketilecek hale gelir.

Turşunun çiçeklenmesini önlemek için sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyen bir kiler veya odada turşularınızı muhafaza etmelisiniz. Turşu kabı seçimi, ne kadar malzeme kullanacağınıza bağlıdır.

3 kiloluk turşuluk sebze aldıysanız 5 litrelik bir turşu kabı sizin için yeterli gelecektir. Plastik şişeler sağlığa zararlı olduğu ve turşu plastikle etkileşime geçebildiği için mümkünse cam kavanozlar tercih etmeye özen gösterin.

Turşu kabının mutlaka hava almaması gerekir. Deterjan kalıntısı kalma ihtimaline karşı, sıcak bir suylaçalkalayabilirsiniz. Turşu hazırlarken su koyma yörelere göre farklılık göstermektedir. Bazı turşulara hiç su konulmadığı gibi bazı turşulara kaynar su ilave edilmektedir. Turşu suyuna hazır su ilave etmeniz önerilmektedir.

Eğer çeşme suyu ilave etmek istiyorsanız kirece karşı suyu kaynatıp soğuttuktan sonra turşuya eklemelisiniz. Lahana, kornişon, biber turşularında su yerine rendelenmiş domates suyu eklenmektedir.

Tuzunu damak tadına göre ayarlayabilirsiniz. Turşularda kaya tuzu veya diğer adıyla salamura tuzu kullanılmalıdır. Tuz konularak, turşuda bakteri üremesi de önlemektedir. Bu nedenle yeterli miktarda kullanılmalıdır. 5 litrelik bir turşuya 2 çay bardağı kaya tuzu yeterli olacaktır.

Turşu İçin Uygun Malzemeler

Turşularda genel olarak sarımsak, sirke, salatalık, biber kullanılmaktadır. Damak zevkine göre turşuların içeriği genişletilebilir. Aromalı tatlardan hoşlanıyorsanız hardal tohumu, nane, asma yaprağı, karanfil, karabiber tanesi eklenebilir.kaynak http://www.hayatkolay.com

loading...
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

loading...