El İşi Örnek

Yarım Çam Yelek Modeli Yapımı Anlatımlı Videolu

İki renkle ya da tek renkle de örebileceğiniz yapımı kolay yarım çam örgü modelinin anlatımının yapıldığı bir video paylaşacağım. Özellikle yelekleriniz için kullanabileceğiniz bir örgü örneği olduğunu söylemek isterim. İki renkle modelin biraz daha zengin görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Tek renkle de gayet şık ve güzel sonuçlar alınabilmektedir.

Tığ işi yarım çam örgü modeline zincir yaparak başlanmaktadır. Yelek örerken alt kısmı için herhangi bir lastik örülmesine gerek yoktur. İlk sıra yeleğin etek kısmı olacağı için buradaki oval formu vermek için farklı şekilde örülmektedir. Bir nevi modelin kurulum sırası diyebiliriz. Sonraki sıralar ise birbirini tekrar eder şeklinde yapılmaktadır.

İlk sıraya istenilen sayıda zincir çekildikten sonra başlanır. Her zincire tek tek batarak yan yana 5 ikili tırabzan yapılır. Ardından 6 tane zincir çekilir ve alttan ikinci zincirine batarak bir kirpik yapılır. İki zincir çekilir ve son batılan zincirin yanındakine batarak yan yana toplam 5 ikili tırabzan yapılır. Başına 1 dolayıp arasına hiç zincir çekmeden 3 zincir atlanır ve dördüncüye batarak yan yana 5 ikili tırabzan yapılır. Bu sıraya baştan itibaren yapılanların tekrarı ile devam edilir.

İkinci sırada artık yarım çal örgü motifinin yapımına geçilmiştir. Bu sırada birinci sıradaki gibi olmakla birlikte birkaç farklılık bulunmaktadır. İlk sırada kirpikten sonra yan yana yapılan beşerli iki tırabzanların her birine batılarak tığ üzerine ilmek alınır. Bütün ilmekler bir arada kapatıp tepelerine de dörtlü fıstıklar yapılır.

Yarım Çal Yelek Modeli Yapımı Anlatımlı Video:

kaynak https://m-visible.com