El İşi Örnek

Birgün Yakup Peygambere Cebrail Aleyhisselam Gelir

Cebrail a.s birgün Hz yakub’a Gelerek ;Yakup Peygambere Olsun Der.Yakup as ; – Allah’ın Vahiy Meleğim Hoşgeldin Görüyor Musun Yusuf’umdan Ayrı Neler Çekiyorum Görüyor Musun Gözlerime Neler Oldu.

Cebrail a.s ; – peki Yusuf’u Kim Yarattı ve Büyüttü Yakup ? Yakup a.s : – Bütün Cihan’ı Yaratan Allah Cebrail a.s ; – Yusuf’tan Başka Kaç Çocuğun Var Diye Sorar.
Yakup a.s; – Bir Kızımla Birlikte 12 Evladım Var. Cebrail a.s ; – 12 Ardılı olan 1 evlat için mi kendini yiyip bitiriyorsun yakup !Yakup a.s ; – Onların Hiçbiri Yusuf’un Yerini Dolduramaz. Yusuf’un Bir Eşi Yok.

Cebrail a.s ; – Eşsiz Olan Sadece ALLAH’TIR.Yakup a.s ; – Yusuf’ta Allah’a Gösteren bir Aynadır. Ona Baktığım da Allah’ın Cemalini Yansımasını ve Yaratıcı’nın Tesellisi somut Örneğini Görüyorum. Ben ALLAH’I Gösteren Ayna’mı Kaybettim.

Cebrail a.s ; – Bütün Varlıklar Allah’ın Cemalini Yanmasının ve Somut Örneğinin Tecellisidir. Etrafına Bir Bak. Yakup a.s; – fakat varlığın tüm yaratılanı Allah’ın Velisi Değildir midir ? Yusuf Allah’ın Velisiydi. Ben Allah’ı Gösteren Ayna’mı Kaybettim. O (Yusuf) Benden Üstündür.

Cebrail a.s ; – Yusuf’un Senden Üstün Olduğunu Nerden Anladın Peki.?Yakup a.s ; – Çünkü Rüyasında Beni Kendine secde Ederken Görmüş.

Cebrail a.s ; – Allah Marifet Sahibidir. Ve Seninde Tekbir Gönlün Var , Bir Gönüle İki Sevgili Sığmaz.Yakup a.s ; – Aman ALLAH’ım, Rabbim , Eğer Haddinden Fazla Yusuf İçin Üzüldüysem Marifet Diliyorum. Tövbe Ediyorum Diyerek Ağlamaya başlar. Ben Yusuf’u Allah’ın Ortağı Değil , onun Halifesi Olarak Görüyorum.

Cebrail a.s ; – Ey Yakup ! Allah İsmail’i Ceddin İsmail’e Ne Zaman bağışladı Biliyor musun ? Yakup a.s ; – İbrahim’e Kesmesi İçin bir Koç Gönderdiği Zaman.,

Cebrail a.s ; – Hayır ! İbrahim a.s İsmail’ini Allah Yolunda Kurban Etmek için hazır Olduğu Zaman İsmail Ona Geri Bağışlandı.

Yakup a.s ; – Bir’an Duraksanır ve Evet Der. Bu Doğru Ben Halen İsmaillerim’den Vazgeçmedim Belki Bu Yüzden Hala Yusuf’u Görmeye Nail Olamadım DiyeKendine Kendine Der. Ve Cebrail’e Dönerek Allah’a Yemin Ederim ki , Şimdiden İtibaren Herkesimden de Vazgeçtim Bana Sadece Allah’ Yeter.Cebrail a.s ; – Her Sıkıntı dan sonra Bir Ferahlık Vardır. Bu Acı ve Sıkıntı Huzurun Başlangıcı Olabilir, Ayrılık ve Hicran Son Bulacaktır. Kavuşmanı Anı Yaklaşacak..

Yakup a.s ; – Öyle Olduğunu Nasıl Anlayabilirim Diye Sorar. Cebrail a.s ; – Araştır Yusuf’u ve Mısır’ın Durumunu Soruştur. Sonunda Ümit Işığını Bulacaksın. Der ve Gider Vahiy Meleği.Yakup a.s hemen secde’ye Kapanır , Allah’tan Fazla Yusuf İçin üzüldüğü için Allah’tan Af ve Marifet Diler..