El İşi Örnek

Mutfakta Size Yardımcı Olacak 12 Parlak Fikir

Mutfakta Size Yardımcı Olacak 12 Parlak Fikir

1. Tuzlu Çorbaların Tuzunu Azaltın

Çorba yaparken tuzu fazla mı kaçırdınız? Tuzlu çorbayı kurtarmak için, soyulmuş patatesleri tencereye atın. Patates aşırı tuzun bir kısmını emecek ve çorbanızı koruyacaktır!

2. Pilavın altı tutarsa

Pilavı pişirirken ocaktan doğru zamanda almak önemlidir. Eğer fazla pişirirseniz, tencerenin dibindeki pirinç yanabilir ve yanan pirinçler pilavın tadını değiştirebilir. Bu durumda pilavı kurtarmanın kolay bir yolu var! Sadece 5-10 dakika pirinç üstüne bir dilim beyaz ekmek koyun. Ekmek, yanmış lezzet ve aromayı alarak pilavın lezzetini verir. (pilavı alırken tencere dibindeki yanık pirinçleri almamaya dikkat edin)

3. Patlamış Mısır İçinde Patlamamış Mısır Kalmaması için

Ev yapımı patlamış mısır yerken arada patmamamış taneler de kalır. Bunu önlemenin basit bir yolu var. Patlamış mısır tanelerini patlatmadan önce yaklaşık 10 dakika suya batırın. Suyun verdiği nem, pişirme sırasında her çekirdeğin içinde daha fazla buhar oluşturur ve bu da patlamasına neden olur.

4. Patateslerin filizlenmesini önlemek

Patateslerinizi saklarken filizlenmesini istemiyorsanız, patatesleri sakladığınız sepete bir elma koyun. Elma erken filizlenmeyi önlemeye yardımcı olacaktır.

5. Daha hızlı buz çözme

Etin yüzeyine beyaz sirke dökerek eti çabucak çözebilirsiniz. Sirke, etin donma sıcaklığını düşürerek daha hızlı çözülmesini sağlar. Ek bir bonus olarak, sirke de eti yumuşatmaya yardımcı olacak!

6. Yemeğin fazla yağını alın

Soslar, stoklar, çorbaları aşırı yağdan kurtulmak için harika bir ipucu. Bir kâğıt havluya birkaç buz küpü sarın, ardından çorbasının üst kısmına sürün. Buz küpleri aşırı yağları katılaşmasını sağlar. Bu sayede fazla yağı kaşıkla almak çok kolay olur.

7. Sıvı olan Sosları Kalınlaştırmak

Sos yaptınız ama istediğiniz koyulukta değil. Sıvı bir sos oldu. Sosun içine kuru erişte veya lazanya koyun. Erişte ve lazanya sosun tadını değiştirmez ama fazla sıvıyı emer.

8. Buzsuz Dondurma

Dondurduğunuz yiyeceklerin yüzeylerinde buz bulunması onların tadlarını etkileyebilir. Buzlu tabakanın ilk etapta oluşmasını önlemek çok kolay! Dondurucunuzu atmaya hazır olduğunuzda, kapağı kapatmadan önce bir parça balmumu kağıdını dondurulacak yiyeceğin yüzeyine bastırın. Bu yüzeyin buz tutmasını önler

9. Kekin Yapışmasını Önlemek

Taze pişmiş kekin tavaya yapışmamasını sağlamak için nemli bir havlu kullanın. Tavayı fırından çıkardıktan sonra, nemli havluya birkaç dakika sarın ve soğumasını sağlayın. Ardından tavayı bir tabağa alın ve kek hemen çıkacaktır.

10. Hızla Sıcak Pişirme Malzemeler

Tariflerde genellikle yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması isteniyor. Bu süreci hızlandırmak için kolay bir yol var! Yumurtaları ve sarılı tereyağını 5-10 dakika boyunca bir bardak ılık suya koyun. Hemen oda sıcaklığına gelecektir.

11. Eşit pişirme için

Kızartmalar, sebzeler ve patates gibi yiyecekleri pişirirken bir kaç çevirmeniz gerekir. Fırında yapacağız zaman önceden fırın tepsisi sıcak olursa çevirmeye de gerek kalmaz.

12. Streci kolay kullanmak için

Streç film ile bir şey saracağınız zaman tam bir mücadele başlar. Oysa ruloyu buzdolabına koyarsanız sarma işlemini çok daha kolay yaparsanız.kaynak http://www.hayatkolay.com

loading...
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

loading...