El İşi Örnek

Değirmen Kese Lif Modeli Nasıl Örülür?

Değirmen Kese Lif Modeli Nasıl Örülür?

Yeni çıkan lif modelleri paylaşımımızda sizlere şimdi de değirmen kese lif modeli ve yapılışını sunacağız. Modelin şekli aynı bir su değirmenine benzediği için bu isim verilmiştir. İki renkle örülmüştür ve yapımı da oldukça basit kolay lif modelidir.

Yeni kese lif örneği, fıstıklar haricinde tırabzanlarla da çalışılmıştır. Tırabzanlarla fileli bir görüntü de elde edilmiştir

Değirmen Kese Lif Modeli Nasıl Örülür?Orta kısmından puf çiçek yapılarak başlanmıştır. İlk önce iki defada çekilen tırabzanlarla bir zemin oluşturulmuş ve bu zemine örülen fıstıklarla da çiçek oluşturulmuştur. Çiçeğin daha dolgun gözükmesi için de fıstıklar 9’lu çekilmiştir.

Ardından ip değiştirilerek değirmen ismini veren modelin çalışması ile lif büyütülmüştür. İlk olarak puf çiçeklerin yaprakları arasına 5 zincirle köprüler yapılmıştır. Bunların için ikili fıstıklar ile bu ikili fıstıklar arasına da tırabzanla gözenekler çalışılmıştır. Bu her turda artırılarak da lifin boyutu genişletilmiştir.

Bu şekilde iki parça örülmüştür. Ardından kenar kısmından birleştirme işlemi gerçekleştirilerek değirmen kese lif modeli tamamlanmıştır.

Modeli puf çiçeğin ortasına inci boncuk ekleyerek daha da güzelleştirebilirsiniz. Farklı renk kombinasyonları ile denemeler yapabilirsiniz. kaynak https://m-visible.com ve https://youtu.be/uoF6RCH8c6o (Pamuk Lifler)

loading...
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

loading...