El İşi Örnek

Çeyizlerinizin Baş Tacı Olacak Tığ Oyası Örneği Yapılışı

Çeyizlerinizin Baş Tacı Olacak Tığ Oyası Örneği Yapılışı

İki renkli bu çeyizlik yazma modeli özellikle tek renkli yazmalarda kendini gösteriyor. Ters “V” şeklindeki çubuklar üzeri pimpirikli bir modeli olan bu oya modeli gerçekten beğeninizi kazanacak güzellikte.

Saks mavisi yazma üzerine oyalanan bu çeyizlik yazma örneği gerçekten çok şık bir görüntü sergiliyor. Oya da kullanılan mavi ve gri renkleri ile yazma renginin uyumu bir harika. Çeyizlik olarak düşünülebilir. Yine mevlit örtüleri ya da namaz örtülerine de çok yakışır.

Yapımı da hiç zor değil. Gayet kolay ve basit bir yapılışı var. Kısa sürede tamamlayabileceğiniz gösterişli ama kolay oya modellerinden biri.Çeyizlerinizin Baş Tacı Olacak Tığ Oyası Örneği Yapılışı

İki sıradan oluşan bir sıralı tığ oyası çalışmasıdır. 22 numara tığ ile çalışılmıştır. Kaplan 819 kodlu mavi ile Altınbaşak 707 kodlu gri oya ipleri kullanılmıştır. Yazma markası da Cenk’tir.

Yazma kenarı tığlaması 2 zincirle yapılmıştır.İlk sıra gri renkle gidilmiştir. Bilindik örümcekle çekilip başlanan çubuklar yerine bu sefer örümcek yerine zincir kullanılarak başlanmıştır. Çubukların yapımında ise sadece ikili tırabzanlara başvurulmuştur.

İlk sıra bu şekilde sıralı işlendikten sonra ip kopartılıp mavi iple ikinci sıraya başlanmıştır. Bu kez ikili tırabzanlar ilk sıradaki zincirler üzerine yapılmıştır. Tepeye kadar ikili tırabzanlarla gidilmiş ve tepeye gelindiğinde de üzerine 3 tane pimpirik çalışılmıştır.

Eğer bu çeyizlere layık oya modeli yapımı hakkında daha fazla ayrıntı istiyorsanız aşağıdaki videosunu izlemelisiniz.

Kaynak: https://youtu.be/tVHmuuNyPMU (oya.sandigim) https://m-visible.com

loading...
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

loading...